top of page

Coachende toneelregie

Creativiteit kun je niet onderwijzen,

je kunt het alleen laten opbloeien

Psycholoog Peter Grey

medea

De tovenares Medea uit het verre Colchis heeft alles opgegeven voor haar grote liefde: de Griekse held Jason. Ze heeft voor hem haar vader verraden en haar broer gedood. Samen zijn ze naar het Griekse Korinthe gevlucht en hebben daar een nieuw leven opgebouwd. Jaren later besluit Jason Medea en hun kinderen te verlaten voor een andere vrouw. Tot het uiterste gedreven zint Medea op wraak. Als de scène begint heeft Medea net de nieuwe vrouw en schoonvader van Jason vergiftigd. Nu wacht ze hem thuis op...

Geschreven door Euripides | Vertaling Bart Claes & Willy Couteaux

Gespeeld door Daphne van Herp & Robert Pieschel

A70Q1988.JPG

De binnenkomst of je gaat tenslotte weer naar huis

Een vrouw in het nieuwe huis van een man. Een jaar na een verbroken relatie ontmoeten ze elkaar weer. Hun samenzijn lijkt een doodeenvoudige zaak, maar achter de simpele woorden schuilen tranen.

Geschreven door Magne v/d Berg

Gespeeld door Rob van Weegen en Anita Oosterbaan

269749438_669152394075546_375755781545592589_n.jpg

de les

Een leergierige studente arriveert in het kantoor van een intelligente professor om met zijn hulp haar postdoctorale opleiding te behalen. Geen vuiltje aan de lucht, want beiden hebben een helder doel. Althans, zo lijkt het dan toch.

Geschreven door Eugène Ionesco

Gespeeld door Emmy Zeetsen & Auke Nieuwenhuis 

De Les Ionesco

de andere stem

Een man telefonerend met zijn ex. We horen alleen wat hij zegt. Hij probeert praktisch te blijven en de inboedelverdeling netjes af te handelen. Gaandeweg wordt duidelijk dat dit stel al meermaals heeft getracht om een punt achter de relatie te zetten. Beide partners blijken onmogelijk om afscheid van elkaar te nemen. Het telefoongesprek wordt een levenslijn.

Geschreven door Ramsey Nasr

Gespeeld door Rob van Weegen

269659331_669152467408872_5517022582341391013_n.jpg

thee

Deze eenakter speelt zich af in een theehuis. Twee jeugdvriendinnen halen herinneringen op. Aan hun jarenlange vriendschap is indertijd op vreemde wijze een einde gekomen. De dames delen een mysterieus geheim...

Geschreven door Eva Vesseur

Gespeeld door Ivana Gutierez en Margreet Feenstra

Thee.png
bottom of page